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Question:

Am I required to have a valid state driver’s license to operate a government owned vehicle?  What regulation applies to this issue?

Answer:

Yes, you are required to have a valid state driver’s license to drive a government owned vehicle.  You are required to obey all state and local traffic laws when operating a government owned vehicle.  Here is an excerpt from the Federal Management Regulation that applies to this issue:

	Chapter 102—Federal Management Regulation

Subchapter  B—Personal Property

Part 102–34—Motor Vehicle Management

102-34.250 Am I bound by State and local traffic laws? 

Yes. You must obey all motor vehicle traffic laws of the State and local jurisdiction, except when the duties of your position require otherwise. You are personally responsible if you violate State or local traffic laws. If you are fined or otherwise penalized for an offense you commit while performing your official duties, but which was not required as part of your official duties, payment is your personal responsibility. 


